Szolgáltatásaink

Faktoring-finanszírozás

A faktoring-ügylet során a faktorcég előleg folyósításával finanszírozza ügyfelének egy harmadik szereplővel, a vevővel szemben keletkezett, de később esedékes követeléseit. A szállító a szolgáltatás igénybevételével azonnal pénzhez jut, mellyel áthidalhatja az átmeneti likviditási nehézségeit, kifizetheti lejárt kötelezettségeit vagy beszerezheti legszükségesebb forgóeszközeit.

A faktoring kiváló finanszírozási eszköz nemcsak a kereskedelem területén működő nyitvaszállítási és halasztott fizetési formában történő értékesítést vállaló cégek számára, hanem minden olyan gazdasági eseménynél (állami támogatás, vállalkozói szolgáltatások) is, ahol a szállítás/szolgáltatás teljesítése és a pénzügyi teljesítés időben nem esik egybe (15-180 nap). A faktoringból adódó forrásbevonás alkalmazásával a gazdálkodó szervezet nem növeli, hanem csökkentheti hitelállományát, így az méltó alternatívája lehet a hitelfelvételnek.

Követelések biztosítása

Amennyiben szállítói követelését a BÁV Faktor Zrt.-n keresztül biztosítja, jelentősen csökkenteni tudja cége kockázatát. Szolgáltatásunk igénybevételekor Ön választhatja meg, mely vevőit szeretné biztosítási körébe bevonni, sőt a biztosítási limit nagyságáig a vevői felé kibocsátott számlákat akár finanszírozni is tudjuk. Közreműködésünkkel így Önnek nem kell közvetlenül leszerződnie valamely hitelbiztosítóval, és nem szükséges teljes vevőportfólióját sem bevonnia.

Amennyiben a vevő nem fizet, azaz káresemény történik, úgy a követelés behajtását a BÁV Faktor Zrt., illetve a hitelbiztosító végzi. A fizetés elmulasztása esetén a biztosító a biztosítási limit erejéig térít, így Önnek az előfinanszírozási összeget nem kell visszafizetnie.
A követelések biztosításakor együttműködő partnerünk a COFACE Hungary.

Számlamenedzsment

Számlamenedzsment szolgáltatásunkkal Önnek nem kell késedelmes, illetve lejárt számláival foglalkoznia, mivel követeléseit nyilvántartjuk, igény szerint megfinanszírozzuk, és gondoskodunk a beszedésükről. Emellett kezeljük, monitoringozzuk beszállítóinak számláit, igény szerint pedig átvállaljuk a beszállító kifizetéseit, csoportos utalásait is.

Céginformációs szolgáltatás

Szolgáltatásunk lényege, hogy az Ön által megjelölt vevőre vonatkozó alapvető céges, illetve pénzügyi adatokat beszerezzük, és azokról objektív értékelést készítünk. Ezen információk alapján jelentősen segíthetünk a döntéselőkészítésében és az üzleti kockázat csökkentésében is.