Építőipar

Építőipar

Péter ügyvezetője és egyben tulajdonosa is építőipari cégének. Referenciáinak köszönhetően sikerült megnyernie egy 60.000.000 Ft+ÁFA értékű építési projektet. A vevője egy nagyvállalat, aminek fizetési morálja tökéletes, pénzügyi stabilitása kiemelkedő, azonban előlegszámlát nem lehet benyújtani feléjük. Az elvégzett munkát teljesítési dokumentummal igazolják minden hónap végén, a vevő felé kiállított számla fizetési határideje 65 nap.
Péter egyrészt örült, hogy sikerült jó megrendelést szereznie, másrészt aggodalmát fejezte ki a projekt finanszírozásával kapcsolatban: az építőanyagot neki is vásárolnia kell, a dolgozóknak pedig hetente ki kell fizetnie a bérét. Van némi saját forrása, illetve 25 millió forintos hitelkerete, amit 15 millió forint erejéig már kimerített.

A projekt elvégzésére három hónapja van, a számlákat három egyenlő részben kell kiállítania. Péter kiszámolja, hogy az első hónapot saját forrásból még meg tudja finanszírozni, viszont a második hónapban már pénzügyi problémái adódhatnak, hiszen addigra nem fog beérkezni hozzá az első kintlévő számlájának összege. Péter előrelátó, így a megrendelés elnyerése után felveszi a kapcsolatot, és szerződést köt a BÁV Faktor Zrt.-vel.

Az első havi teljesítés után Péter kiállítja a számlát, és mivel már aláírta az engedményezési szerződést, csak annyi dolga maradt, hogy a számlát és a teljesítési igazolást elküldje a faktorcégnek, illetve aláírja az engedményezési dokumentumot. Innentől kezdve a BÁV Faktor foglalkozik a számlákkal. Péter a vevői visszaigazolás után 20.000.000 Ft+ÁFA számla után, 80 %-os előfinanszírozási hányad esetén mintegy 20,32 millió forint előfinanszírozást kap. Ez az összeg bőven elegendő a következő hónapban szükséges anyagok beszerzésére, az adók és járulékok befizetésére, valamint a dolgozók béreinek kifizetésére is.

Péter az alvállalkozóit is időben kifizette, így azok jelezték, hogy a jövőben is számíthat a munkájukra.

A második hónap végén Péter ismét kiállít egy számlát, a BÁV Faktor leigazoltatja az engedményezési dokumentumot és napokon belül ismét elutal Péter számlájára 20,32 millió forintot. A második számla előfinanszírozásával így a BÁV Faktor már több mint 40 millió Ft forrást biztosított Péternek. Ezt követően a nagyvállalat kifizeti az első, majd a második számlát is a BÁV Faktornak, aki a fennmaradó 20%-ot (a finanszírozási költségek levonása után) elutalja Péternek.

További cikkek

Az űrlap kitöltésével semmilyen kötelezetességet nem vállal.

INGYENES REGISZTRÁCIÓ

Váltsa porosodó számláit akár még aznap készpénzre!

TOVÁBBI TEENDŐI

Töltse ki ezt az űrlapot!

Kérljük az adatait minél pontosabban adja meg, hiszen ezeken az elérhetőségeken értesítjük majd a faktoringhoz szükséges következő lépésekről!

Töltse fel a szükséges dokumentumokat!

Egyszerű és igényes felhasználói felületünk akár a telefonjáról is játszva végigvezeti majd az eddig száraz adminisztrációs folyamaton.

Kezdje faktoráltatni a számláit!

Ha megfelelően töltötte fel a dokumentumokat és mindent rendben találunk, folyósítjuk az ön által faktorálandó számlákat (ezt valós időben követheted)!

BÁV Faktor Favicon

A BÁV Faktor Zrt. a legnagyobb hazai bankfüggetlen faktorcég. Nálunk a lehető leggyorsabban és legegyszerűbben megoldhatja vállalkozása finanszírozását.

Kapcsolat

90%

Ellenőrizze és szűrje ki a kockázatos partnereket

A lenti űrlapon adja meg a keresztnevét és az e-mail címét, majd pipálja be a dobozt és perceken belül Önnél is lesz a csekklista. Ilyen egyszerű!