Hogyan maradjunk likvidek krízishelyzet idején

Hogyan maradjunk likvidek krízishelyzet idején

A jelenleg kialakult válságos helyzetben a vállalatvezetőknek nem csupán munkavállalóik egészségének megőrzésével vagy a termelékenység fenntartásával kell megküzdeniük. Már előre kell gondolkodniuk azon, hogy hogyan őrizzék meg likviditásukat, hová fordulhatnak csökkenő gazdasági helyzetben, amikor a bankok behúzzák a kéziféket.

 

Egyes szektorok, mint például a turizmus, légi közlekedés, autóipar, acélipar és a luxus cikkeket forgalmazó cégek kereslete azonnal visszaesett. Nem szükséges ilyen messzire kitekintenünk, hisz mindannyian a saját bőrünkön, a helyzetre adott saját reakciónkon is érezhetjük, a gazdaság szinte leállt. Mindenki vár, mindenki keresi a lehetséges kiutat, azokat az alternatívákat, amelyek segítenek majd túlélni a válság pénzügyi, gazdasági hatásait.

Előtérbe kerül a pénzügyi tudatosság és a tervezés. Az elmúlt napokban 50%-al növekedett a megkeresések száma a kereskedelmi faktoring iránt. Ez egyértelmű jele, hogy a vállalatvezetők egy lépéssel előrébb járnak, igyekeznek mindent megtenni a pénzügyi likviditásuk megtartása érdekében.

 

Hogyan segít ilyen helyzetben a faktoring?

  • Mik a szükséges lépések, mennyi idő alatt juthatunk a pénzünkhöz?
  • Alkalmas-e a vállalkozásom egyáltalán, hogy faktoring szolgáltatást vegyen igénybe?
  • Kockázatos-e a vevőm, szállíthatok-e neki ilyen válságos helyzetben, tudva, hogy a szolgáltatásért cserébe meg is kapom majd a pénzem. Vagy mikor kapom meg?
  • Mi történik, ha elindul egy körbetartozási lánc, hol lesz az én vállalkozásom ebben a sorban?

Ezek mind-mind olyan kérdések, amelyek vállalatvezetőként bizonyára már Önben is megfogalmazódtak. Minderre megoldást nyújt a faktoring, mégpedig oly módon, hogy a faktorcéggel kötött szerződés értelmében, Ön a számlakiállítást követően elküldi számláját nekünk, mi 24 órán belül kifizetjük Önnek a számla bruttó értékének 90%-át, majd a költségeinkkel csökkentett fennmaradó 10%-ot, amikor vevője fizet nekünk.

A faktoring szolgáltatás azon túl, hogy vállalkozását azonnal hozzájuttatja a megtermelt áru/nyújtott szolgáltatás ellenértékéhez, nem sodorja vállalkozását adósságba pl. egy kereskedelmi hitellel ellentétben, folyamatosan monitorozza vevőit, ezáltal is csökkentve a kockázatot.

A folyamat nagyon egyszerűen pedig így néz ki:

faktoring

 

Önnek tehát nem kell mást tennie, mint értékesít, számláz, azt elküldi nekünk, és másnap már a számláján tudhatja a pénzét, ezzel áthidalva a jelen helyzetben keletkező likviditási nehézségeket.

Kérje díjmentes ajánlatunkat, még ma és mi 24 órán belül személyre szabott ajánlatot adunk Önnek.

 

További cikkek

Az űrlap kitöltésével semmilyen kötelezetességet nem vállal.

INGYENES REGISZTRÁCIÓ

Váltsa porosodó számláit akár még aznap készpénzre!

TOVÁBBI TEENDŐI

Töltse ki ezt az űrlapot!

Kérljük az adatait minél pontosabban adja meg, hiszen ezeken az elérhetőségeken értesítjük majd a faktoringhoz szükséges következő lépésekről!

Töltse fel a szükséges dokumentumokat!

Egyszerű és igényes felhasználói felületünk akár a telefonjáról is játszva végigvezeti majd az eddig száraz adminisztrációs folyamaton.

Kezdje faktoráltatni a számláit!

Ha megfelelően töltötte fel a dokumentumokat és mindent rendben találunk, folyósítjuk az ön által faktorálandó számlákat (ezt valós időben követheted)!

BÁV Faktor Favicon

A BÁV Faktor Zrt. a legnagyobb hazai bankfüggetlen faktorcég. Nálunk a lehető leggyorsabban és legegyszerűbben megoldhatja vállalkozása finanszírozását.

Kapcsolat

90%

Ellenőrizze és szűrje ki a kockázatos partnereket

A lenti űrlapon adja meg a keresztnevét és az e-mail címét, majd pipálja be a dobozt és perceken belül Önnél is lesz a csekklista. Ilyen egyszerű!