Hogyan maradjunk likvidek krízishelyzet idején

A jelenleg kialakult válságos helyzetben a vállalatvezetőknek nem csupán munkavállalóik egészségének megőrzésével vagy a termelékenység fenntartásával kell megküzdeniük. Már előre kell gondolkodniuk azon, hogy hogyan őrizzék meg likviditásukat, hová fordulhatnak csökkenő gazdasági helyzetben, amikor a bankok behúzzák a kéziféket.

 

Egyes szektorok, mint például a turizmus, légi közlekedés, autóipar, acélipar és a luxus cikkeket forgalmazó cégek kereslete azonnal visszaesett. Nem szükséges ilyen messzire kitekintenünk, hisz mindannyian a saját bőrünkön, a helyzetre adott saját reakciónkon is érezhetjük, a gazdaság szinte leállt. Mindenki vár, mindenki keresi a lehetséges kiutat, azokat az alternatívákat, amelyek segítenek majd túlélni a válság pénzügyi, gazdasági hatásait.

Előtérbe kerül a pénzügyi tudatosság és a tervezés. Az elmúlt napokban 50%-al növekedett a megkeresések száma a kereskedelmi faktoring iránt. Ez egyértelmű jele, hogy a vállalatvezetők egy lépéssel előrébb járnak, igyekeznek mindent megtenni a pénzügyi likviditásuk megtartása érdekében.

 

Hogyan segít ilyen helyzetben a faktoring?

  • Mik a szükséges lépések, mennyi idő alatt juthatunk a pénzünkhöz?
  • Alkalmas-e a vállalkozásom egyáltalán, hogy faktoring szolgáltatást vegyen igénybe?
  • Kockázatos-e a vevőm, szállíthatok-e neki ilyen válságos helyzetben, tudva, hogy a szolgáltatásért cserébe meg is kapom majd a pénzem. Vagy mikor kapom meg?
  • Mi történik, ha elindul egy körbetartozási lánc, hol lesz az én vállalkozásom ebben a sorban?

Ezek mind-mind olyan kérdések, amelyek vállalatvezetőként bizonyára már Önben is megfogalmazódtak. Minderre megoldást nyújt a faktoring, mégpedig oly módon, hogy a faktorcéggel kötött szerződés értelmében, Ön a számlakiállítást követően elküldi számláját nekünk, mi 24 órán belül kifizetjük Önnek a számla bruttó értékének 90%-át, majd a költségeinkkel csökkentett fennmaradó 10%-ot, amikor vevője fizet nekünk.

A faktoring szolgáltatás azon túl, hogy vállalkozását azonnal hozzájuttatja a megtermelt áru/nyújtott szolgáltatás ellenértékéhez, nem sodorja vállalkozását adósságba pl. egy kereskedelmi hitellel ellentétben, folyamatosan monitorozza vevőit, ezáltal is csökkentve a kockázatot.

A folyamat nagyon egyszerűen pedig így néz ki:

faktoring

 

Önnek tehát nem kell mást tennie, mint értékesít, számláz, azt elküldi nekünk, és másnap már a számláján tudhatja a pénzét, ezzel áthidalva a jelen helyzetben keletkező likviditási nehézségeket.

Kérje díjmentes ajánlatunkat, még ma és mi 24 órán belül személyre szabott ajánlatot adunk Önnek.

 

Kérjen árajánlatot még ma!