Miért érdemes pénzügyeinket automatizálni?

Miért érdemes pénzügyeinket automatizálni?

Mert a digitalizáció már a pénzügyet is elérte

Az elmúlt pár év a kis- és középvállalkozások számára a folyamatos változásokról szólt. Ezek a változások egyrészt a piac globalizálódásának, másrészt a folyamatos technológiai fejlődésének köszönhetők.

Ez az eklektikus üzleti környezet a vállalatokkal szemben pénzügyi területen is növelte az elvárásokat, és olyan terheket rótt a cégekre, melyekkel nehéz lenne évtizedes módszerek használatával megküzdeni. Az igazán hatékony munkához és a tökéletes biztonsághoz ma már a digitális megoldásokon keresztül vezet az út.

De mit is jelent egész pontosan a pénzügyi digitalizáció és miért érdemes nem csak a nagyvállalatoknak, de a kis- és középvállalkozásoknak is elgondolkodniuk pénzügyi folyamataik automatizálásán?

Miért fontos a pénzügyi digitalizáció?

A legtöbb cégvezető álma, hogy megteremtse a tökéletes egyensúlyt a fejlődést előremozdító innovációk, a tökéletes ügyfélélmény, valamint a költséghatékonyság közt. Ez azonban nem egyszerű feladat.

Annak érdekében, hogy megtaláljuk a balanszot, először is el kell jutnunk a probléma gyökeréig. Ami sok esetben nem más, mint a digitalizáció hiánya. Ez pedig legfőképp az olyan területeken ütközik ki, ahol a munka különös precizitást igényel. Ilyen lehet a pénzügyek kezelése is, mely területen egy apró hiba is problémák komoly láncreakcióját képes elindítani.

A pénzügyek automatizálása azonban segít abban, hogy munkafolyamataink gördülékenyebbek, átláthatóbbak, nem utolsó sorban pedig biztonságosabbak lehessenek. és hogy hogyan?

  • Egyszerűbb kezelhetőség

Az olyan rutin jellegű feladatok automatizálásával, mint az átutalások vagy a számlázás, rengeteg időt és energiát spórolhatunk meg. Kevesebb humán erőforrásra lesz szükségünk lebonyolításához, ami egyrészt a produktivitás növeléséhez, másrészt a kiadások csökkentéséhez is hozzájárul.

  • Stratégiai támogatás

A digitális ügyvitel segítségével a cég pénzügyi folyamatai pontosan nyomon követhetők lesznek. Az így kapott adatok segítenek a stratégiai döntéshozatalban, hiszen elemzésükkel pontos képet kapunk a vállalat kiadásairól és bevételeiről.

  • Biztonságosabb pénzforgalom

Mivel az automatizált pénzügyi folyamatok kevesebb humán erőforrást igényelnek, így a figyelmetlenségből adódó hibák száma is egészen a nullára redukálható. Az automatizálásnak köszönhetően búcsút inthetünk a kiegyenlítetlen számláknak, és nincsenek többé hibás utalások. Valamint a havi, a negyedéves, vagy az éves zárási folyamatok is lényegesen leegyszerűsíthetők.

  • Növekvő ügyfélelégedettség

A gyors és hibáktól mentes munkafolyamat nem csak cégünk életét képes megkönnyíteni. A pénzügyek hatékony és biztonságos kezelése egyértelműen pozitív hatással lesz az ügyféloldalra is, hiszen pénzügyi folyamataink hatékonysága közvetetten meghatározza azt, milyen eredményesen tudunk együttműködni partnereinkkel.

Összességében elmondható tehát, hogy a pénzügyek automatizálása minden olyan vállalkozás számára ajánlott, akik több ügyféllel, több projekten dolgoznak együtt, és ki- és befizetési folyamataikat szeretnék egyszerűbbé, átláthatóbbá, valamint biztonságosabbá tenni.

További cikkek

Az űrlap kitöltésével semmilyen kötelezetességet nem vállal.

INGYENES REGISZTRÁCIÓ

Váltsa porosodó számláit akár még aznap készpénzre!

TOVÁBBI TEENDŐI

Töltse ki ezt az űrlapot!

Kérljük az adatait minél pontosabban adja meg, hiszen ezeken az elérhetőségeken értesítjük majd a faktoringhoz szükséges következő lépésekről!

Töltse fel a szükséges dokumentumokat!

Egyszerű és igényes felhasználói felületünk akár a telefonjáról is játszva végigvezeti majd az eddig száraz adminisztrációs folyamaton.

Kezdje faktoráltatni a számláit!

Ha megfelelően töltötte fel a dokumentumokat és mindent rendben találunk, folyósítjuk az ön által faktorálandó számlákat (ezt valós időben követheted)!

BÁV Faktor Favicon

A BÁV Faktor Zrt. a legnagyobb hazai bankfüggetlen faktorcég. Nálunk a lehető leggyorsabban és legegyszerűbben megoldhatja vállalkozása finanszírozását.

Kapcsolat

90%

Ellenőrizze és szűrje ki a kockázatos partnereket

A lenti űrlapon adja meg a keresztnevét és az e-mail címét, majd pipálja be a dobozt és perceken belül Önnél is lesz a csekklista. Ilyen egyszerű!