Faktoring-finanszírozás
A faktoring ügylet során a BÁV FAKTOR Zrt. előleg folyósításával finanszírozza Önöknek egy harmadik szereplővel – a vevővel – szemben keletkezett, de később esedékes követeléseit. Ön kiállítja számláit, mi megelőlegezzük a számlák bruttó értélének akár 90%-át. Önök  a szolgáltatás igénybevételével azonnal pénzhez jutnak, mellyel áthidalhatják az átmeneti likviditási nehézségeket, kifizethetik lejárt kötelezettségeiket, vagy beszerezhetik legszükségesebb forgóeszközeiket.

A faktoring kiváló finanszírozási eszköz nemcsak a kereskedelem területén működő nyitva szállítási és halasztott fizetési formában történő értékesítést vállaló cégek számára, hanem minden olyan gazdasági eseménynél, (állami támogatás, vállalkozói szolgáltatások) ahol a szállítás/szolgáltatás teljesítése és a pénzügyi teljesítés időben elválik (15–180 nap).

A faktoring szolgáltatásból adódó forrásbevonás alkalmazásával a gazdálkodó szervezet nem növeli (sőt csökkentheti) hitelállományát, így méltó alternatívája a hitelfelvételnek.

Számla
management
Számlamenedzsment szolgáltatásunkkal Önnek nem kell késedelmes, illetve lejárt számláival foglalkoznia, mivel követeléseit nyilvántartjuk, igény szerint megfinanszírozzuk, és gondoskodunk a beszedésükről. Emellett kezeljük, monitoringozzuk beszállítóinak számláit, igény szerint pedig átvállaljuk a beszállító kifizetéseit, csoportos utalásait is.
Követelések biztosítása
Ön kiválasztja, hogy mely vevői azok, akikre követelés biztosítást szeretne kötni. A biztosítási limit nagyságáig a vevői felé kibocsátott számlákat akár meg is finanszírozzuk Önnek. Így mi vállaljuk a Hitelbiztosítoval történő szerződéskötés és adminisztráció terheit is. Amennyiben vevője nem fizet, azaz káresemény történik, úgy a követelés behajtását a BÁV Faktor Zrt., illetve a hitelbiztosító végzi. Követelés biztosításban együttműködő partnerünk a COFACE Hungary.
Céginformációs szolgáltatás
Szolgáltatásunk lényege, hogy az Ön által megjelölt vevőre vonatkozó alapvető céges, illetve pénzügyi adatokat beszerezzük, és azokról objektív értékelést készítünk. Ezen információk alapján jelentősen segíthetünk a döntéselőkészítésében és az üzleti kockázat csökkentésében.

Ne várjon tovább

A faktorálással egyszerűen és gyorsan hozzájut kiállított számlái ellenértékéhez

A faktoring előnyei

A banki hitelezés egyetlen olyan alternatívája, amely szinte minden vállalkozás számára megoldást nyújthat
Nem igényel hosszú minősítési és szerződéskötési folyamatot, a folyósítás akár 24 órán belül megtörténhet
A faktoring szolgáltatás igénybevételéhez nincs szükség semmilyen tárgyi fedezetre
A finanszírozás a számla értékével arányos, így a finanszírozás korlátlan jellege miatt, növekedési lehetőséget biztosít
Rövidebb és egyszerűbb elbírálás lehetséges, mint egyéb finanszírozási forma esetében
Induló cégek is igénybe vehetik
A hitelbiztosítással kombinált faktorálás tovább csökkenti az esetleges nem- vagy késve fizetésből eredő veszteséget
A faktoring-finanszírozás rugalmasan követi a forgalom változását, az üzleti ciklusokat, így nem szab határt a növekedésnek
A bevételek előre, napra pontosan tervezhetők
Szállítói kötelezettségei kezelhetőbbé válnak, nő az eszközök forgási sebessége, a bevételek előre tervezhetővé válnak
Csökkennek a vevői nemfizetésből eredő kockázatok azáltal, hogy mi folyamatosan monitorozzuk és minősítjük a beszállítóit
Vevő és követelésmenedzsment szolgáltatásunk következményeként csökkennek adminisztratív terhek

Szolgáltatásainkkal segítjük ügyfeleinket, hogy rendelkezésre álló pénzeszközeikkel valós hozamot eredményező változtatásokat hajtsanak végre

A vállalati faktoring felszabadítja a számlákban lekötött pénzét azáltal, hogy a számla kiállítást követően szinte azonnal folyósítja a számla értékének akár 90%-át. Mi akár 24 órán belül folyósítjuk halasztott fizetésű számláinak ellenértékét, így Önnek is csak arra kell fókuszálnia amihez igazán ért!

ikon

Kiegyensúlyozott cash flow áramlás

Kiegyensúlyozott cash flow áramlás

A legtöbb kis-és közepes vállalkozás szembesül a cash flow áramlás kiegyensúlyozatlanságával. A faktoring megoldást nyújt erre a problémára.

ikon

Tervezhető készletek és erőforrások

Tervezhető készletek és erőforrások

Gyakran előforduló jelenség, hogy egy-egy nagyobb ügyletet kellett visszautasítani erőforrás vagy készlethiány miatt, amely a hosszú távú növekedés korlátja... a faktoring erre is megoldás!

ikon

Bérek, adók, járulékok

Bérek, adók, járulékok

Számláinak faktoring általi finanszírozása lehetővé teszi, hogy dolgozói, alvállalkozói béreit, valamint a szükséges adókat mindig pontosan kifizesse, függetlenül attól, hogy az Ön vevői fizetnek-e.

ikon

Beruházások

Beruházások

A hatékony működés és növekedés egyik záloga a beruházásokban rejlik. Mi biztosítjuk önnek az ehhez szükséges forrásokat!

kinek ajánljuk

 • akik hosszabb fizetési határidővel jutnak számláik ellenértékéhez
 • folyamatos forgóeszköz finanszírozás igényléséhez
 • szezonális jellegű értékesítés esetén
 • gyors forrásbevonás esetén (fejlődéshez, beruházáshoz)
 • piacra lépés esetén (belföld/külföld) új partnerek fizetőképességének ellenőrzéséhez
 • induló vállalkozásoknak, akik már legalább 1-2 fix partnerrel rendelkeznek
 • akik forrásaikat tehermentesen szeretnék bővíteni
vs

kinek nem ajánljuk

 • magánszemélyeknek
 • olyan EU-s támogatásoknál, ahol a forrás kérdéses vagy limitált státuszú
 • bizományos értékesítés esetén
 • vevő és szállító azonos cégcsoport tagja
 • újonnan alapított vállalkozás tevékenységének elindításához