Mi megértjük és átlátjuk a vállalkozással járó anyagi kihívásokat, ezért rugalmas és könnyen elérhető pénzügyi megoldást kínálunk Önnek.

A faktoring előnyei

 • A banki hitelezés egyetlen olyan alternatívája, amely szinte minden vállalkozás számára megoldást nyújthat
 • Nem igényel hosszú minősítési és szerződéskötési folyamatot, a folyósítás akár 24 órán belül megtörténhet
 • A faktoring szolgáltatás igénybevételéhez nincs szükség semmilyen tárgyi fedezetre
 • A hitelbiztosítással kombinált faktorálás tovább csökkenti az esetleges nem- vagy késve fizetésből eredő veszteséget
 • A faktoring-finanszírozás rugalmasan követi a forgalom változását, az üzleti ciklusokat, így nem szab határt a növekedésnek
 • A bevételek előre, napra pontosan tervezhetők
 • A finanszírozás a számla értékével arányos, így a finanszírozás korlátlan jellege miatt, növekedési lehetőséget biztosít
 • Szállítói kötelezettségei kezelhetőbbé válnak, nő az eszközök forgási sebessége, a bevételek előre tervezhetővé válnak
 • Csökkennek a vevői nemfizetésből eredő kockázatok azáltal, hogy mi folyamatosan monitorozzuk és minősítjük a beszállítóit
 • Vevő és követelésmenedzsment szolgáltatásunk következményeként csökkennek adminisztratív terhek
 • Rövidebb és egyszerűbb elbírálás lehetséges, mint egyéb finanszírozási forma esetében
 • Induló cégek is igénybe vehetik

A stabil, hatékony és tervezhető működés minden vállalkozás számára elérhető

Rugalmas pénzügyi megoldások az ön igényeire szabva - akár 24 órán belül Ajánlatot kérek

Szolgáltatások

Faktoring-finanszírozás ikon

Faktoring-finanszírozás

Faktoring-finanszírozás

A faktoring ügylet során a BÁV FAKTOR Zrt. előleg folyósításával finanszírozza Önöknek egy harmadik szereplővel – a vevővel – szemben keletkezett, de később esedékes követeléseit. Ön kiállítja számláit, mi megelőlegezzük a számlák bruttó értélének akár 90%-át. Önök  a szolgáltatás igénybevételével azonnal pénzhez jutnak, mellyel áthidalhatják az átmeneti likviditási nehézségeket, kifizethetik lejárt kötelezettségeiket, vagy beszerezhetik legszükségesebb forgóeszközeiket.

A faktoring kiváló finanszírozási eszköz nemcsak a kereskedelem területén működő nyitva szállítási és halasztott fizetési formában történő értékesítést vállaló cégek számára, hanem minden olyan gazdasági eseménynél, (állami támogatás, vállalkozói szolgáltatások) ahol a szállítás/szolgáltatás teljesítése és a pénzügyi teljesítés időben elválik (15-180 nap).

A faktoring szolgáltatásból adódó forrásbevonás alkalmazásával a gazdálkodó szervezet nem növeli (sőt csökkentheti) hitelállományát, így méltó alternatívája a hitelfelvételnek.

Követelések biztosítása ikon

Követelések biztosítása

Követelések biztosítása

Ön kiválasztja, hogy mely vevői azok, akikre követelés biztosítást szeretne kötni. A biztosítási limit nagyságáig a vevői felé kibocsátott számlákat akár meg is finanszírozzuk Önnek. Így mi vállaljuk a Hitelbiztosítoval történő szerződéskötés és adminisztráció terheit is. Amennyiben vevője nem fizet, azaz káresemény történik, úgy a követelés behajtását a BÁV Faktor Zrt., illetve a hitelbiztosító végzi. Követelés biztosításban együttműködő partnerünk a COFACE Hungary.

Számlamenedzsment ikon

Számlamenedzsment

Számlamenedzsment

Számlamenedzsment szolgáltatásunkkal Önnek nem kell késedelmes, illetve lejárt számláival foglalkoznia, mivel követeléseit nyilvántartjuk, igény szerint megfinanszírozzuk, és gondoskodunk a beszedésükről. Emellett kezeljük, monitoringozzuk beszállítóinak számláit, igény szerint pedig átvállaljuk a beszállító kifizetéseit, csoportos utalásait is.

Céginformációs szolgáltatás ikon

Céginformációs szolgáltatás

Céginformációs szolgáltatás

Szolgáltatásunk lényege, hogy az Ön által megjelölt vevőre vonatkozó alapvető céges, illetve pénzügyi adatokat beszerezzük, és azokról objektív értékelést készítünk. Ezen információk alapján jelentősen segíthetünk a döntéselőkészítésében és az üzleti kockázat csökkentésében.

Kinek ajánljuk a faktorálást?

A faktorálás mindazon cégek számára jó megoldás, akik:
 • Vevői halasztott fizetéssel, 15-180 napos fizetési határidőre fizetik ki számlaköveteléseiket
 • Akik méretük miatt, és a vállalkozás múltja miatt nehezen jutnak banki hitelekhez
 • Akik folyamatos forgóeszköz finanszírozást igényelnek, vagy értékesítési tevékenységük szezonális jellegű
 • Akiknek a faktoring által lehetőségük van piaci bővülésre, magasabb fizetési határidők megjelölésével pályázatok elnyerésére
 • Nincs megfelelő kapacitásuk kintlévőségeik nyilvántartásával vagy beszedésével foglalkozni
 • Finanszírozási konstrukciójuk mellett követeléseiket is szeretnék biztosítani
 • Forrást szeretnének bevonni, de nincs lehetőségük (például mert nem tudnak biztosítékot adni) hitelfelvételre
 • A szolgáltatás, a kereskedelem vagy az építőipar területén dolgoznak

Szolgáltatásainkkal segítjük ügyfeleinket, hogy rendelkezésre álló pénzeszközeikkel valós hozamot eredményező változtatásokat hajtsanak végre

A vállalati faktoring felszabadítja a számlákban lekötött pénzét azáltal, hogy a számla kiállítást követően szinte azonnal folyósítja a számla értékének akár 90%-át. Mi akár 24 órán belül folyósítjuk halasztott fizetésű számláinak ellenértékét, így Önnek is csak arra kell fókuszálnia amihez igazán ért!

ikon
Kiegyensúlyozott cash flow áramlás

A legtöbb kis-és közepes vállalkozás szembesül a cash flow áramlás kiegyensúlyozatlanságával. A faktoring megoldást nyújt erre a problémára.

ikon
Tervezhető készletek és erőforrások

Gyakran előforduló jelenség, hogy egy-egy nagyobb ügyletet kellett visszautasítani erőforrás vagy készlethiány miatt, amely a hosszú távú növekedés korlátja... a faktoring erre is megoldás!

ikon
Bérek, adók, járulékok

Számláinak faktoring általi finanszírozása lehetővé teszi, hogy dolgozói, alvállalkozói béreit, valamint a szükséges adókat mindig pontosan kifizesse, függetlenül attól, hogy az Ön vevői fizetnek-e.

ikon
Beruházások

A hatékony működés és növekedés egyik záloga a beruházásokban rejlik. Mi biztosítjuk önnek az ehhez szükséges forrásokat!