Induló vállalkozás hitel fedezet nélkül

Induló vállalkozás hitel fedezet nélkül

Egy induló vállalkozás számos nagy kihívással szembesül. Kockázatot jelentenek például a nem tervezett költségek, jelentkezhetnek likviditási gondok és számolni kell a finanszírozási nehézségekkel is, ha a vállalkozás hitel fedezet nélkül indul. Mutatjuk, hogy a faktoring hogyan lehet az első lépés a stabil, hatékony és tervezhető működés kialakítása felé vezető úton.

 

Az induló vállalkozások problémája

Sok új vállalkozás néz farkasszemet azzal a kettősséggel, hogy tőkehiányos, de mivel nem hitelképes, a banktól nem kap kölcsönt. A kezdetekkor ráadásul az is hatványozottan nehezítheti a fejlődést és az előrehaladást, hogy gyakran túl sokáig kell várni a számlák ellenértékének megérkezésére, miközben meg kellene vásárolni az újabb teljesítésekhez szükséges forgóeszközöket.

 

Megoldás a hitel fedezet nélkül induló vállalkozás számára

A faktoring azért jelent ésszerű és hatékony megoldást ebben a helyzetben, mert az azonnal felszabaduló likviditással egyszerűen növelhető a versenyképesség. A kezdő vállalkozás számára rendkívül rövid idő alatt, akár 24 órán belül hozzáférhetővé válik számlái bruttó értékének 90%-a. Ez gyors és egyszerű megoldás lehet a nehéz helyzetekre, versenyképes költségek mellett. A faktoring, a bankhitellel szemben a kezdő vállalkozások számára is elérhető. A szolgáltatás igénybevétele nem igényel tárgyi fedezetet, hiszen itt az elbíráláskor elsősorban nem a hiteligénylőt minősítik, hanem ügyfeleinek hitelképességét vizsgálják. A procedúra nem igényel hosszú minősítési és szerződéskötési folyamatot, sokkal kevésbé hosszadalmas és bürokratikus, mint egy banki hitel igénylése.

 

A faktoring lehet a fejlődés elősegítője

A vállalat tehát szükség esetén azonnal pénzhez jut, mellyel lehetőséget kap az átmeneti likviditási nehézségek kezelésére, ki tudja fizetni lejárt kötelezettségeit és adott esetben be tudja szerezni a legszükségesebb forgóeszközöket. A faktoring minden olyan cég számára hasznos finanszírozási eszköz, ahol a szállítás/szolgáltatás teljesítménye és a pénzügyi teljesítés időben elválik. A kései/nem fizetésből fakadó kockázat és veszteség csökkentésére a hitelbiztosítással kombinált faktorálás kínál lehetőséget.

További előny, hogy mivel a faktoring-finanszírozás a számla értékével arányos és mivel rugalmasan követi a forgalom változását, valamint az üzleti ciklusokat, így nem szab határt az induló vállalkozás növekedésének sem. Sőt, rengeteg terhet vesz le az üzletvezetők válláról azzal, hogy a szolgáltatás keretében cégünk elvégzi a megjelölt vevőkre vonatkozó objektív értékeléseket, amelyek nagy segítséget nyújthatnak a későbbi döntések meghozatala során. Az is könnyebbséget jelent, hogy a bevételek kiszámíthatóbbá válnak, előre, napra pontosan lehet tervezni velük. Ha egy cég a faktoring mellett dönt, akkor születik egy adás-vételi szerződés. Ezt követően a követelés eladását és vásárlását is meg kell jeleníteni a könyvekben. A követelésvásárlás számviteli elszámolásáról egy korábbi blogbejegyzésünkben találhat részletes információt.

A faktoring finanszírozás jó megoldás lehet akár a kereskedelem, az építőipar, a szállítmányozás, vagy az egészségügy területén hitelfedezet nélkül induló vállalkozások számára. Testreszabott, egyéni megoldásokért itt kérhet ajánlatot tőlünk. Hazánk első számú független faktoring vállalkozásaként kiemelt figyelmet fordítunk ügyfeleink igényeire, széleskörű szolgáltatásokat nyújtunk és hosszú távú együttműködés kialakítására törekszünk.

További cikkek

Az űrlap kitöltésével semmilyen kötelezetességet nem vállal.

INGYENES REGISZTRÁCIÓ

Váltsa porosodó számláit akár még aznap készpénzre!

TOVÁBBI TEENDŐI

Töltse ki ezt az űrlapot!

Kérljük az adatait minél pontosabban adja meg, hiszen ezeken az elérhetőségeken értesítjük majd a faktoringhoz szükséges következő lépésekről!

Töltse fel a szükséges dokumentumokat!

Egyszerű és igényes felhasználói felületünk akár a telefonjáról is játszva végigvezeti majd az eddig száraz adminisztrációs folyamaton.

Kezdje faktoráltatni a számláit!

Ha megfelelően töltötte fel a dokumentumokat és mindent rendben találunk, folyósítjuk az ön által faktorálandó számlákat (ezt valós időben követheted)!

BÁV Faktor Favicon

A BÁV Faktor Zrt. a legnagyobb hazai bankfüggetlen faktorcég. Nálunk a lehető leggyorsabban és legegyszerűbben megoldhatja vállalkozása finanszírozását.

Kapcsolat

90%

Ellenőrizze és szűrje ki a kockázatos partnereket

A lenti űrlapon adja meg a keresztnevét és az e-mail címét, majd pipálja be a dobozt és perceken belül Önnél is lesz a csekklista. Ilyen egyszerű!