Amit a forgóeszköz hitel kapcsán tudni érdemes

Amit a forgóeszköz hitel kapcsán tudni érdemes

A forgóeszköz hitel egy vállalkozás rövid, illetve hosszú távú forgóeszköz igényeinek a finanszírozását szolgálja. A kereskedelemben gyakorta van szükség ilyen jellegű megoldásra.

Példának okáért egy új üzlet nyitásakor a készlettel való feltöltéshez, egy nagyobb volumenű projekt megszerzése esetén, illetve anyagbeszerzésnél. Olyan esetekben is szoktak a cégek forgóeszköz hitelhez folyamodni, amikor a szállítók rövidebb fizetési határidőt kérnek, vagy épp a vevők részéről történik meg a fizetések halasztása.

Rövid bejegyzésünkben tehát a forgóeszköz hitel által kínált előnyöket, a két jellemző típusát, valamint egy hasonló, a vállalkozás pénzügyi helyzetének stabilitását elősegítő megoldást mutatunk be.

 

A forgóeszköz hitel előnyös tulajdonságai

A forgóeszköz hitel meglehetősen flexibilis finanszírozási formának tekinthető, elvégre az igénybevétele nem kötött szigorú előírásokhoz. Tetszés szerint van lehetőség egy éven belüli, illetve éven túli lejáratra is kérni.

Tovább növeli a vele kapcsolatos rugalmasságot, hogy igény szerint forintban, illetve devizában is van mód a lehívására, amelyet egyébiránt nem feltétlenül kell egy összegben megtenni, hanem több részletben is megoldható.

Minden olyan Magyarországon bejegyzett és legalább egy esztendeje működő gazdasági társaság folyamodhat ehhez a fajta pénzforráshoz, ami ellen felszámolási-, végrehajtási- és végelszámolási eljárás nincs folyamatban, egyúttal köztartozása sincs.

Az egyes kondíciók, illetve a hitellel kapcsolatos specifikumok pénzintézeteként eltérőek lehetnek.

 

A forgóeszköz hitel különböző típusai

Az eseti forgóeszköz hitel nevezhető talán az egyszerűbb változatnak. Ennél a típusnál a szerződő pénzintézet egy összegben folyósítja az igénybe vett hitelt a vállalkozás számára.  A megállapodás értelmében, a cég a folyósítás után a szerződésbe foglalt ütemezés szerint fizeti vissza a felvett kölcsönt.

A rulírozó hitel ennél valamivel összetettebb konstrukciónak számít. Ennek keretei között lehetőség van a már visszatörlesztett rész újra igénylésére. Ekkor csak az igénybe vett hitel rész után kell kamatot fizetni. Egyúttal szabadon lehet dönteni arról, hogy a folyószámlára mekkora összeg kerüljön átvezetésre.

Érdemes azonban odafigyelni az átvezetés során. Mivel ennek a metódusa nem automatikus, ezért ha a hitelszámlára nem lesz visszatöltve semmi, és a kihasznált rész után történik a hitel kamat fizetése, akkor ez magasabb kamatterheket ró az igénybe vevő cégre.

 

Plusz lehetőség a financiális nehézségekkel küzdő vállalkozások számára

Egy likviditási problémákkal küzdő vállalkozás számára sokszor nem feltétlenül a hitel jelenti a legjobb megoldást. Habár a forgóeszköz hitel meglehetősen rugalmasnak számít, fedezetre ettől függetlenül minden bizonnyal szükség van a sikeres igényléshez.

A faktoring segítségével ennél könnyebb pénzhez jutni. A szolgáltatás igénybevételéhez ugyanis nem szükséges fedezetet biztosítani, a faktorcég kizárólag a vevők fizetőképességét vizsgálja. Amennyiben az átvilágítás pozitív eredménnyel zárul, akkor mindössze néhány nap alatt folyósításra is kerül a kint lévő számlák bruttó értékének 80-90%-a.

Amennyiben bármilyen kérdése van a faktoring kapcsán, akkor bátran keressen minket elérhetőségeink valamelyikén. Munkatársaink szívesen állnak rendelkezésére.

További cikkek

Az űrlap kitöltésével semmilyen kötelezetességet nem vállal.

INGYENES REGISZTRÁCIÓ

Váltsa porosodó számláit akár még aznap készpénzre!

TOVÁBBI TEENDŐI

Töltse ki ezt az űrlapot!

Kérljük az adatait minél pontosabban adja meg, hiszen ezeken az elérhetőségeken értesítjük majd a faktoringhoz szükséges következő lépésekről!

Töltse fel a szükséges dokumentumokat!

Egyszerű és igényes felhasználói felületünk akár a telefonjáról is játszva végigvezeti majd az eddig száraz adminisztrációs folyamaton.

Kezdje faktoráltatni a számláit!

Ha megfelelően töltötte fel a dokumentumokat és mindent rendben találunk, folyósítjuk az ön által faktorálandó számlákat (ezt valós időben követheted)!

BÁV Faktor Favicon

A BÁV Faktor Zrt. a legnagyobb hazai bankfüggetlen faktorcég. Nálunk a lehető leggyorsabban és legegyszerűbben megoldhatja vállalkozása finanszírozását.

Kapcsolat

90%

Ellenőrizze és szűrje ki a kockázatos partnereket

A lenti űrlapon adja meg a keresztnevét és az e-mail címét, majd pipálja be a dobozt és perceken belül Önnél is lesz a csekklista. Ilyen egyszerű!