Pénzt, de honnan? – roadshow tapasztalatok

Pénzt, de honnan? – roadshow tapasztalatok

Az utóbbi hónapokban BÁV Faktor Zrt. csapata, a Piac és Profit által szervezett „Pénzt, de honnan?”országos roadshow keretein belül több városba is ellátogatott, hogy személyesen is tudjon találkozni meglévő vagy éppen leendő ügyfeleikkel.

Voltunk Kecskeméten, Pécsett, Nyíregyházán, Székesfehérváron, Debrecenben, Kecskeméten. Nagyon tanulságos volt számunkra, hiszen a személyes beszélgetésekből derül ki igazán, hogy milyen problémákkal küzdenek ma Magyarországon a vállalkozások és mi hol jöhetünk a képbe a faktorálással, mint szolgáltatással. Az előadásunkban több példát hoztunk konkrét esetek kapcsán. Tisztában vagyunk azzal a ténnyel, hogy a valós esettanulmányok segítenek igazán abban, hogy szemléltetni tudjuk mivel is foglalkozunk pontosan, ezért a tartalmaink esetében is nagyobb hangsúlyt fogunk fektetni erre.

Kecskés Alíz – BÁV Faktor Zrt.

Amit még tapasztaltuk, hogy a mai napig is rengeteg tévhit kering a faktoring szolgáltatás kapcsán az éterben. Két konkrét esetet mutatunk, amely több ízben is megjelent a beszélgetések alkalmával:

Tudunk segíteni induló vállalkozásoknak a pénzügyi megoldásunkkal, de nem minden esetben.

Egy konkrét példa: Egy multinacionális cég vezetője úgy dönt saját vállalkozásba fog. Az évek során hatalmas kapcsolati tőkére tett szert. Mikor az üzleti partnereinek elmeséli az ötletét, felvázolja mivel foglalkozik, kapásból érkeznek megrendelései. Ebben az esetben a hosszú lejáratú számlákat máris tudjuk faktorálni, hiszen a szolgáltatás teljesítve lett vagy a termék értékesítve. A vezető jól jár, hiszen lehet, hogy az új vállalkozásának beindítására volt elegendő tőkéje, de ahhoz, hogy ne legyenek likviditási problémái, szüksége van a kiállított számlái után járó összegre azonnal, hogy minél gyorsabban vissza tudja azt forgatni, eszközökbe, munkabérbe stb., bármire, amire szüksége van, hogy minél erősebb piaci szerephez tudjon jutni.

A faktorálás nem egyenlő a hitelfelvétellel!

Hitelfelvétel esetén a bankoknál egy hosszadalmas bürokratikus folyamatnak nézünk elébe. Mivel a bankok a hiteligénylőt minősítik, így induló vállalkozások számára ez egy nehezen vagy egyáltalán nem elérhető finanszírozási forma. Hitelnél előfordulhat, hogy egy nem várt adósságba sodorjuk magunkat, hiszen a bank pénzét használjuk, amit aztán vissza kell fizetnünk. Viszont a pénzt előre elköltöttük, és megeshet, hogy nem tudunk elegendő bevételt termelni ahhoz, hogy visszafizessük.  Ezzel szemben a faktoringgal a már kiállított számlánk ellenértékét finanszírozza meg a BÁV Faktor Zrt. Itt már megtörtént a teljesítés, de a számlát hosszú lejáratú határidővel fizetik csak ki. Amennyiben a vállalkozás nem tud 30-90 vagy akár 180 napot várni, hogy saját számlái ellenértékéhezjusson, mindig jó alternatíva a faktorálás! Mi előre kifizetjük a számla bruttó értékének, 80 -90%-át, majd miután a vevő kiegyenlíti a faktorcég felé a számla ellenértékét, elutaljuk a költségeinkkel csökkentett, fennmaradó 10-20%-ot. Néhány szektor, ahol az ügyletek sajátosságai miatt a faktoring jól bevált finanszírozási forma: kereskedelem, szállítmányozás, építőipar, , önkormányzatoknak végzett munka, pályázati finanszírozások, kórházakkal szembeni beszállítók stb.

Instagram oldalunkon már írtunk erről korábban, olvassa el: 5 tévhit a faktorálással kapcsolatban.

Látható, hogy még sok esetben félreértések vannak a szolgáltatással kapcsolatban. Mi azt tűztük ki célul a 2020-as évre, hogy a lehető legtöbb cég- és vállalkozásvezetőnek megmutassuk, hogyan tudnak tudatosabbak lenni pénzügyeikkel kapcsolatban.

Igyekszünk jövőre is minél több helyre eljutni, hogy személyesen is találkozhassunk, de telefonon, emailben vagy a közösségi platformokon is elérhetőek vagyunk folyamatosan. Így, ha bármi kérdés megfogalmazódna, arra szívesen válaszolunk és segítünk, hogy a lehető legegyszerűbben megoldást találjunk a felmerülő problémákra.

Reméljük 2020-ban is találkozunk!

Szép napot kíván a BÁV Faktor Zrt. csapata

További cikkek

Az űrlap kitöltésével semmilyen kötelezetességet nem vállal.

INGYENES REGISZTRÁCIÓ

Váltsa porosodó számláit akár még aznap készpénzre!

TOVÁBBI TEENDŐI

Töltse ki ezt az űrlapot!

Kérljük az adatait minél pontosabban adja meg, hiszen ezeken az elérhetőségeken értesítjük majd a faktoringhoz szükséges következő lépésekről!

Töltse fel a szükséges dokumentumokat!

Egyszerű és igényes felhasználói felületünk akár a telefonjáról is játszva végigvezeti majd az eddig száraz adminisztrációs folyamaton.

Kezdje faktoráltatni a számláit!

Ha megfelelően töltötte fel a dokumentumokat és mindent rendben találunk, folyósítjuk az ön által faktorálandó számlákat (ezt valós időben követheted)!

BÁV Faktor Favicon

A BÁV Faktor Zrt. a legnagyobb hazai bankfüggetlen faktorcég. Nálunk a lehető leggyorsabban és legegyszerűbben megoldhatja vállalkozása finanszírozását.

Kapcsolat

90%

Ellenőrizze és szűrje ki a kockázatos partnereket

A lenti űrlapon adja meg a keresztnevét és az e-mail címét, majd pipálja be a dobozt és perceken belül Önnél is lesz a csekklista. Ilyen egyszerű!