Hogyan segíthet a faktorálás szállítmányozás, fuvarozás esetében?

Hogyan segíthet a faktorálás szállítmányozás, fuvarozás esetében?

Szállítmányozás, fuvarozás területén elengedhetetlen, hogy gyorsan, pontosan és biztonságosan legyen teljesítve a megbízás. Ennek egyik alapfeltétele, hogy minden alkalommal rendelkezésre álljon az az összeg, amely biztosítja a munkabérek kifizetését, a járművek javíttatását, üzemanyagot és még számos más költséget, ami ahhoz szükséges, hogy a logisztikai folyamatok ne akadjanak el.

Sok esetben a fuvarozók bizományban szállítják az árut és a teljesítés után tudják kiállítani a számlát az elvégzett munkáról. Ilyenkor a megrendelés és a számla teljesítése között 8-90 nap is eltelhet. Ezek a megbízások halmozódhatnak, így a kintlévőségek növekednek. Ez okozhat likviditási problémákat is.

Ahhoz, hogy ezt elkerüljük van lehetőség arra, hogy hamarabb kiutalásra kerüljön az összeg, az elvégzett munkát követően. Így nem a megbízok használják a továbbiakban a pénzünket.

Természetesen ahhoz, hogy biztosítsuk a forgótőkét hitel felvételre is van lehetőség, de van egy kevésbé elterjedt, ellenben hatékonyabb módja a finanszírozásnak, ez pedig nem más, mint a transzport faktoring. Hazánkban még kevesek által ismert ez a pénzügyi megoldás, annak ellenére, hogy több évtizede létezik a piacon.

Mi is az a transzport faktoring?

Sok esetben tévesen a követelés behajtással azonosítják a transzport faktoringot, ezért nem veszik igénybe a szolgáltatást és hitelfelvételhez folyamodnak, ahol eladósíthatják a vállalkozást. Ahhoz, hogy egy szervezet növekedni tudjon és fenn tudja tartani a normál működését csupán arra van szükség, hogy időben hozzájusson ahhoz az összeghez, ami a már elvégzett munka jogos ellenértéke.

A szállítmányozás és fuvarozás területén nemzetközi szinten bevett szokás a transzport faktoring, ami megkönnyíti a folyamatos és zökkenőmentes működést.

A faktorálás folyamatáról írtunk már korábban is, a cikk itt található.

Amennyiben személyesen tenné fel kérdéseit számunkra 2020 január 30-31-én részt veszünk az MLSZKSZ által szervezett Nemzetközi Közlekedéslogisztikai Konferencián. A konferenciáról bővebb információ Facebook oldalunkon olvasható.

Amennyiben nincs lehetősége részt venni a konferencián, de szeretne tájékoztatást kapni, kérjük töltse ki az ajánlatkérő űrlapunkat, hogy felvehessük Önnel a kapcsolatot. Akik május 1-ig felveszik a BÁV Faktor Zrt-vel a kapcsolatot, egy egyedi ajánlatot kapnak!

További cikkek

Az űrlap kitöltésével semmilyen kötelezetességet nem vállal.

INGYENES REGISZTRÁCIÓ

Váltsa porosodó számláit akár még aznap készpénzre!

TOVÁBBI TEENDŐI

Töltse ki ezt az űrlapot!

Kérljük az adatait minél pontosabban adja meg, hiszen ezeken az elérhetőségeken értesítjük majd a faktoringhoz szükséges következő lépésekről!

Töltse fel a szükséges dokumentumokat!

Egyszerű és igényes felhasználói felületünk akár a telefonjáról is játszva végigvezeti majd az eddig száraz adminisztrációs folyamaton.

Kezdje faktoráltatni a számláit!

Ha megfelelően töltötte fel a dokumentumokat és mindent rendben találunk, folyósítjuk az ön által faktorálandó számlákat (ezt valós időben követheted)!

BÁV Faktor Favicon

A BÁV Faktor Zrt. a legnagyobb hazai bankfüggetlen faktorcég. Nálunk a lehető leggyorsabban és legegyszerűbben megoldhatja vállalkozása finanszírozását.

Kapcsolat

90%

Ellenőrizze és szűrje ki a kockázatos partnereket

A lenti űrlapon adja meg a keresztnevét és az e-mail címét, majd pipálja be a dobozt és perceken belül Önnél is lesz a csekklista. Ilyen egyszerű!