Hogyan segíthet a faktorálás szállítmányozás, fuvarozás esetében?

Szállítmányozás, fuvarozás területén elengedhetetlen, hogy gyorsan, pontosan és biztonságosan legyen teljesítve a megbízás. Ennek egyik alapfeltétele, hogy minden alkalommal rendelkezésre álljon az az összeg, amely biztosítja a munkabérek kifizetését, a járművek javíttatását, üzemanyagot és még számos más költséget, ami ahhoz szükséges, hogy a logisztikai folyamatok ne akadjanak el.

Sok esetben a fuvarozók bizományban szállítják az árut és a teljesítés után tudják kiállítani a számlát az elvégzett munkáról. Ilyenkor a megrendelés és a számla teljesítése között 8-90 nap is eltelhet. Ezek a megbízások halmozódhatnak, így a kintlévőségek növekednek. Ez okozhat likviditási problémákat is.

Ahhoz, hogy ezt elkerüljük van lehetőség arra, hogy hamarabb kiutalásra kerüljön az összeg, az elvégzett munkát követően. Így nem a megbízok használják a továbbiakban a pénzünket.

Természetesen ahhoz, hogy biztosítsuk a forgótőkét hitel felvételre is van lehetőség, de van egy kevésbé elterjedt, ellenben hatékonyabb módja a finanszírozásnak, ez pedig nem más, mint a transzport faktoring. Hazánkban még kevesek által ismert ez a pénzügyi megoldás, annak ellenére, hogy több évtizede létezik a piacon.

Mi is az a transzport faktoring?

Sok esetben tévesen a követelés behajtással azonosítják a transzport faktoringot, ezért nem veszik igénybe a szolgáltatást és hitelfelvételhez folyamodnak, ahol eladósíthatják a vállalkozást. Ahhoz, hogy egy szervezet növekedni tudjon és fenn tudja tartani a normál működését csupán arra van szükség, hogy időben hozzájusson ahhoz az összeghez, ami a már elvégzett munka jogos ellenértéke.

A szállítmányozás és fuvarozás területén nemzetközi szinten bevett szokás a transzport faktoring, ami megkönnyíti a folyamatos és zökkenőmentes működést.

A faktorálás folyamatáról írtunk már korábban is, a cikk itt található.

Amennyiben személyesen tenné fel kérdéseit számunkra 2020 január 30-31-én részt veszünk az MLSZKSZ által szervezett Nemzetközi Közlekedéslogisztikai Konferencián. A konferenciáról bővebb információ Facebook oldalunkon olvasható.

Amennyiben nincs lehetősége részt venni a konferencián, de szeretne tájékoztatást kapni, kérjük töltse ki az ajánlatkérő űrlapunkat, hogy felvehessük Önnel a kapcsolatot. Akik május 1-ig felveszik a BÁV Faktor Zrt-vel a kapcsolatot, egy egyedi ajánlatot kapnak!

Kérjen árajánlatot még ma!