Újraindul a gazdaság. De hogyan segíthet ebben a faktoring?

Újraindul a gazdaság. De hogyan segíthet ebben a faktoring?

Elérkezett az idő, hogy vállalkozása új piacok és lehetőségek felé nyisson!

Persze jogosan teheti fel a kérdést, hogy mégis hogyan, amikor épp csak most jövünk kifelé az elmúlt hónapok okozta gazdasági megtorpanásból. Alig, hogy elkezdtünk kilábalni a home office és a virtuális meetingek világából.

És mégis, cégvezetőként Ön is tapasztalja, hogy az élet nem áll meg. Lehet, hogy más lehetőségek után kell nézni, új piacokat kell felkutatni, de menni kell előre. A vállalkozást életben kell tartani, és ehhez elengedhetetlen a pénzügyi biztonság, a stabil cash flow.

2020-ban még inkább felértékelődött a faktoring szerepe azoknál a vállalkozásoknál, akik forrást keresnek, vagy akiknek fontos a folyamatosan rendelkezésre álló működő tőke. Akár az átmenetileg kialakult nehéz helyzet áthidalásáról, akár növekedésről van szó.

Hogy miért?

Egyszerűen azért, mert akár kis-közepes, vagy nagyvállalatról beszélünk, a likviditás, a tényekre alapozott döntések és az üzleti bizalom elengedhetetlen a működéshez.

Azok a vállalkozások, akik faktoring szolgáltatást vesznek igénybe nagyobb eséllyel képesek számos piaci lehetőséget kihasználni, kezelni a váratlanul felmerülő költségeket vagy akár beruházni olyan fejlesztésekbe vagy projektekbe, amelyek meghaladják költségvetésüket.

Többek között ez is az oka annak, hogy az elmúlt 3 hónapban 40 százalékkal nőtt meg a hozzánk beérkező megkeresések száma.

Milyen előnyökkel jár még a faktoring?

Más finanszírozási formákkal ellentétben a számla faktoring nem jár bonyolult és hosszadalmas döntési folyamattal. Szintén fontos tényező, hogy nem igényel fedezetet. Olyan frissen induló vállalkozások is igénybe vehetik, akiknek évekre visszatekintő múltja ugyan nincs, de vevőállománnyal, megrendelésekkel már rendelkeznek. A szinte azonnal a számlán lévő pénz (melyet a faktorcég utal át a számlakiállítást és teljesítést követően) is egy hatalmas előny.  Azonnal visszaforgathatja a működésbe, nem sodorja adósságba vállalkozását, és rugalmasan „együtt növekszik” a vállalkozással.

Milyen pozitívumokkal jár még a számla faktoring?

  • Munkavállalóit mindig időben ki tudja fizetni
  • Új munkavállalókat tud felvenni növekedés esetén
  • A kiállított számlák ellenértékéhez való gyors hozzáférés
  • Raktárkészlet növelés, hogy ezáltal kedvezőbb árat érjen el a beszállítóinknál
  • Eszközbeszerzés
  • Versenyképesség növelése azáltal, hogy vevőinknek hosszabb fizetési haladékot ad

Röviden összefoglalva tehát, a számla faktoring lehetővé teszi a gyors és stabil növekedést. Felszabadítja a számlákban lekötött pénzét és azonnal felhasználható tőkét biztosít.

Ezáltal minimálisra csökken a hosszas és sokszor kiszámíthatatlan várakozási idő, Önnek nem kell időt és energiát fordítania kiállított számlái nyomon követésére, a faktorcég ezt is elvégzi Ön helyett.

Ne késlekedjen, előzze meg versenytársait, indítsa újra vállalkozását, maradjon likvid, maradjon a gazdasági körforgás része!

Kérje személyre szabott díjmentes ajánlatunkat.

További cikkek

Az űrlap kitöltésével semmilyen kötelezetességet nem vállal.

INGYENES REGISZTRÁCIÓ

Váltsa porosodó számláit akár még aznap készpénzre!

TOVÁBBI TEENDŐI

Töltse ki ezt az űrlapot!

Kérljük az adatait minél pontosabban adja meg, hiszen ezeken az elérhetőségeken értesítjük majd a faktoringhoz szükséges következő lépésekről!

Töltse fel a szükséges dokumentumokat!

Egyszerű és igényes felhasználói felületünk akár a telefonjáról is játszva végigvezeti majd az eddig száraz adminisztrációs folyamaton.

Kezdje faktoráltatni a számláit!

Ha megfelelően töltötte fel a dokumentumokat és mindent rendben találunk, folyósítjuk az ön által faktorálandó számlákat (ezt valós időben követheted)!

BÁV Faktor Favicon

A BÁV Faktor Zrt. a legnagyobb hazai bankfüggetlen faktorcég. Nálunk a lehető leggyorsabban és legegyszerűbben megoldhatja vállalkozása finanszírozását.

Kapcsolat

90%

Ellenőrizze és szűrje ki a kockázatos partnereket

A lenti űrlapon adja meg a keresztnevét és az e-mail címét, majd pipálja be a dobozt és perceken belül Önnél is lesz a csekklista. Ilyen egyszerű!