Hogyan kínál megoldást a faktorálás a higiéniai termékek piacán?

Hogyan kínál megoldást a faktorálás a higiéniai termékek piacán?

Az elmúlt egy évben a járványveszélynek köszönhetően ugrásszerűen megnövekedett a kereslet a higiéniai termékekre. Egyre több vállalkozás foglalkozik kézfertőtlenítők, maszkok és gumikesztyűk forgalmazásával.

A hirtelen megugrott kereslet pedig megmutatta azt is, mennyire fontos, hogy a higiéniai termékekkel foglalkozó beszállító cégek időben tudjanak reagálni a piaci igényekre, hiszen a készletek gyorsan fogynak, a viszonteladók és a vásárlók pedig türelmetlenek.

Éppen ezért fontos, hogy az termékek beszerzését ne akadályozzák a kiegyenlítetlen számlák.

Most megmutatjuk az egyik leghatékonyabb megoldást, mely a likviditási problémák kiküszöbölésével segít abban, hogy az árukészlet beszerzése mindig gördülékenyen menjen. Ez pedig nem más, mint a faktoring.

A változó helyzet gyors reakcióidőt kíván

A COVID-19 járvány első hulláma rengeteg kereskedőt ébresztett rá arra, hogy bizonyos termékek piacán a kocka akár egyik napról a másikra fordulhat. Ami egy hete még kevésbé volt kelendő, pár nap múlva lehetséges, hogy hiánycikké válik.

Éppen ezért az olyan árucikkek piacán, mint az alapvető élelmiszerek vagy a higiéniai termékek, rendkívül fontos a gyors reakcióidő. Annak pedig, hogy a kielégítendő igényekre a lehető leghamarabb tudjunk reagálni, egyik alapfeltétele, hogy minden alkalommal rendelkezésre álljon az az összeg, ami biztosítja az árubeszerzés lehetőségét, a folyamatos utánpótlást, esetleg a raktárkészlet növelését is.

Sok esetben előfordul azonban, hogy az eladott vagy épp bizományban elhelyezett termékekért ellenértéke csak hetekkel vagy hónapokkal később érkezik meg. Ezalatt az idő alatt azonban gondolni kell az utánpótlás beszerzésére, a raktárkészlet növelésére is.

Egy olyan, fellendülőben lévő piacon ugyanis, ahol egyre több cég verseng a minőségi áruért, fontos, hogy egy kereskedő gyors és hatékony legyen. Ehhez azonban nélkülözhetetlen, hogy azonnal rendelkezésre álljon a szükséges pénz, hiszen ez helyezi őt jobb alkupozícióba.

Mit tehetünk, ha nem áll rendelkezésre elég pénz?

A pénzt természetesen akkor is elő kell teremteni, ha a vevő nem tud, vagy épp nem akar időben fizetni. Más szóval fenn kell tartani a pénz körforgását, meg kell őrizni a likviditást. Ennek alapvetően több módja létezik, azonban az egyik leghatékonyabb és legbiztonságosabb a faktorálás.

A faktorálás folyamatát ebben a bejegyzésben nem szeretnénk túlmagyarázni, hiszen ezzel korábban már bővebben is foglalkoztunk. A faktoring röviden és tömören egy gazdasági szervezet kintlévőségeinek az adásvételét jelenti, és tökéletes megoldást jelent olyan szituációkban, melyekben a reakcióidő szempontjából jelentős szerepet játszik a likviditás.

Amennyiben szeretne bővebb tájékoztatást kapni, érdeklődjön ügyfélszolgálatunkon vagy töltse ki kapcsolatfelvételi űrlapunkat. Munkatársaink készséggel állnak az Ön rendelkezésére!

További cikkek

Az űrlap kitöltésével semmilyen kötelezetességet nem vállal.

INGYENES REGISZTRÁCIÓ

Váltsa porosodó számláit akár még aznap készpénzre!

TOVÁBBI TEENDŐI

Töltse ki ezt az űrlapot!

Kérljük az adatait minél pontosabban adja meg, hiszen ezeken az elérhetőségeken értesítjük majd a faktoringhoz szükséges következő lépésekről!

Töltse fel a szükséges dokumentumokat!

Egyszerű és igényes felhasználói felületünk akár a telefonjáról is játszva végigvezeti majd az eddig száraz adminisztrációs folyamaton.

Kezdje faktoráltatni a számláit!

Ha megfelelően töltötte fel a dokumentumokat és mindent rendben találunk, folyósítjuk az ön által faktorálandó számlákat (ezt valós időben követheted)!

BÁV Faktor Favicon

A BÁV Faktor Zrt. a legnagyobb hazai bankfüggetlen faktorcég. Nálunk a lehető leggyorsabban és legegyszerűbben megoldhatja vállalkozása finanszírozását.

Kapcsolat

90%

Ellenőrizze és szűrje ki a kockázatos partnereket

A lenti űrlapon adja meg a keresztnevét és az e-mail címét, majd pipálja be a dobozt és perceken belül Önnél is lesz a csekklista. Ilyen egyszerű!