A faktorálás díja

A faktorálás díja

Ahogy bármilyen más vásárlásnál vagy szolgáltatás igénybevételénél, úgy a faktorálásnál is fontos tisztában lennünk azzal, hogy körülbelül milyen díjakkal kell számolnunk. Az alábbiakban megmutatjuk, mi alapján kalkulálható ki a faktorálás díja.

 

Mi is az a faktorálás?

A faktorálás, vagyis faktoring, mint szolgáltatás, alap esetben a hosszú lejáratú (30-180 napos) vevői követelések készpénzért való eladását jelenti, egy harmadik fél számára. Gyakran keverik a faktoringot a forfetírozással, fontos azonban, hogy míg előbbi csak a 180 napnál hamarabb készpénzre váltható követelésekkel foglalkozik, utóbbi az annál hosszabb lejáratú követelések finanszírozására is használható.

A faktoring megoldást jelenthet azoknak a cégeknek, akik nehezen kapnak banki hitelt, likviditási problémával küzdenek vagy egyszerűen csak bővülni, növekedni szeretnének. Bár ez a lehetőség minden vállalat számára megfontolandó lehet, leggyakrabban az olyan területen működő cégek vesznek igénybe számlafaktoringot, ahol halasztott fizetési rendszer működik. Ilyen terület például a szállítmányozás vagy az építőipar, a kereskedelem.

A faktoring legnagyobb előnye a banki hitellel szemben, hogy nem a szerződő fél hitelképességét vizsgálja, hanem a cég vevőinek pénzügyi stabilitását vizsgálja. Továbbá a legtöbb esetben nem szükséges hozzá ingó – , ingatlanfedezet, még 100 m Ft -ot meghaladó nagyságrendnél sem.

 

A faktoring közvetlen díja

A faktorálás díja igen eltérő lehet attól függően, hogy hol vesszük igénybe a szolgáltatást. A piacon jelenleg alapvetően két tényezőből tevődik össze ez a díj: a faktordíjból és a faktoring kamatból. A faktordíj, a bruttó számlaösszegre vetített 0,5-2,5 százalék, amely a számla benyújtásakor egyszer kerül elszámolásra. A faktoring kamat pedig a BUBOR, azaz a budapesti bankközi forint hitelkamatláb, a kereskedelmi bankok kihelyezési ráta átlagának és a szerződéskötéskor megbeszélt kamatfelárnak az összege.

Eltérő továbbá az igény bejelentése és a kifizetés között eltelt idő is. Egyes esetekben ez lehet akár 1-2 hét is, míg máskor csak 1 nap. Mivel ennyire különböző megoldások és konstrukciók érhetőek el a piacon, nézzük meg, a BÁV Faktornál hogyan néz ki a folyamat.

 

Faktoring a BÁV Faktor Zrt.-nél

A BÁV Faktor Zrt. szolgáltatásai között megtalálható a vállalatok számára rendkívül kedvező díjszabású, gyors és rugalmas faktoring. A velünk szerződő cégek a szerződéskötés időpontjától számított akár 24 órán belül megkapják számláiknak akár 90%-át.

A faktoring tökéletes alternatívája a hitelfelvételnek, hiszen a szolgáltatásból eredő forrásbevonás nem fogja növelni, sőt, akár csökkentheti is a cég hitelállományát, így alkalmazása igen kedvező. A faktoring segítségével megoldhatjuk a vállalat életében felmerülő likviditási nehézségeket, hiszen így lesz lehetőség beszerezni a szükséges forgóeszközöket, illetve rendezni a lejárt kötelezettségeket.

Mindehhez rugalmas gyors és teljeskörű ügyintézés társul, ezzel nem csak időt takarítva meg a vállalat vezetői számára, de komoly terhet is levéve a vállukról. Ha bővebben tájékozódna pontos díjainkról, kérjen ajánlatot!

 

További cikkek

Az űrlap kitöltésével semmilyen kötelezetességet nem vállal.

INGYENES REGISZTRÁCIÓ

Váltsa porosodó számláit akár még aznap készpénzre!

TOVÁBBI TEENDŐI

Töltse ki ezt az űrlapot!

Kérljük az adatait minél pontosabban adja meg, hiszen ezeken az elérhetőségeken értesítjük majd a faktoringhoz szükséges következő lépésekről!

Töltse fel a szükséges dokumentumokat!

Egyszerű és igényes felhasználói felületünk akár a telefonjáról is játszva végigvezeti majd az eddig száraz adminisztrációs folyamaton.

Kezdje faktoráltatni a számláit!

Ha megfelelően töltötte fel a dokumentumokat és mindent rendben találunk, folyósítjuk az ön által faktorálandó számlákat (ezt valós időben követheted)!

BÁV Faktor Favicon

A BÁV Faktor Zrt. a legnagyobb hazai bankfüggetlen faktorcég. Nálunk a lehető leggyorsabban és legegyszerűbben megoldhatja vállalkozása finanszírozását.

Kapcsolat

90%

Ellenőrizze és szűrje ki a kockázatos partnereket

A lenti űrlapon adja meg a keresztnevét és az e-mail címét, majd pipálja be a dobozt és perceken belül Önnél is lesz a csekklista. Ilyen egyszerű!