Hogyan juthat vállalkozói hitelekhez fedezet nélkül?

Hogyan juthat vállalkozói hitelekhez fedezet nélkül?

Az esetek egy részében sehogy, hiszen a bankok nehezen adnak vállalkozói hiteleket fedezet nélkül. A vállalkozások nem egyenlő esélyekkel indulnak, előrejutásuk nagyban függ a cég indulásakor rendelkezésre álló tőke mennyiségétől.

Természetesen vannak, akiknek ez nem okoz gondot, de nem mindenki ilyen szerencsés. Különösen nagy a kockázat azoknál a cégeknél, akik halasztott fizetésű szolgáltatást nyújtanak és csak az általuk kiállított számlák befizetési határidejével jutnak a pénzükhöz. Nézzük, mik a szokásos eljárások és az alternatív lehetőségek a probléma megoldására.

 

Mi is pontosan a forgóeszköz hitel?

Két fajtája létezik, a rulírozó és az eseti forgóeszköz hitel. Az első esetben a bank által jóváhagyott összegből a hitelszámláról annyit vezet át magának a cég, amennyire szüksége van. Ilyenkor csak a számláról leemelt összeg után kell kamatot fizetni. Az eseti forgóeszköz hitelt pedig a lejáratakor egyben kell visszatörleszteni.

Ezekre akkor lehet szükség, ha nem tudja egy vállalkozás fizetni az alkalmazottait, nem tudja beszerezni a szükséges alapanyagokat, fizetni a beszállítókat, sőt, saját rövid lejáratú számlái költségeit sem tudja teljesíteni.

Sokan ilyenkor próbálnak meg valamilyen vállalkozói hitelt felvenni, de ez fedezet nélkül bizony nehéz vagy inkább lehetetlen feladat. Főleg akkor, ha nincs a vállalkozás mögött legalább egy-két sikeresen zárt üzleti év sem.

 

Alternatíva  vállalkozói hitel fedezet nélkül – faktoring

sok-sok olyan vállalkozás van, amelyek a kezdeti nehézségek áthidalásában kellene valamilyen induló megoldást találni, hogy ne bukjanak el csak a halasztott fizetések okán. Ilyenkor jöhet jól a faktoring szolgáltatás. Keresse szolgáltatásainkat, kérjen segítséget, induljon el a sikerhez vezető úton.

Ha cége ránézésre rendben működik, ne felejtse el a biztonság kedvéért a pénzügyi mutatókat is segítségül hívni. Ezeknek a számoknak a mentén tiszta képet kaphat arról, hogyan áll cége likviditása.

 

Milyen mutatószámok léteznek egy cég helyzetének kimutatására?

Működő tőke

A forgóeszközök csökkentve a rövid lejáratú kötelezettségek összegével. Megmutatja, hogy a forgóeszközök (amik egy cégnek azon eszközei, melyek mozgásban vannak, tehát alapanyag, késztermék) milyen mértékben adnak fedezetet a cég rövid lejáratú kötelezettségeire.

 

Likviditási mutatók

A forgóeszköz osztva a rövid lejáratú kötelezettségekkel. Nagyjából ugyanazt a célt szolgálja a likviditási mutató, mint a működő tőkét megmutató értékszám, mely optimális esetben 1,2 és 2 között mozog. Amennyiben ennél nagyobb, az egyéb más problémákra utal.

 

Likviditási gyorsráta

A forgóeszközök csökkentve a készletek értékével, és ez osztva a rövid lejáratú kötelezettségekkel. Ennek az optimális értéke 1.

Sokféle más mutató is létezik, amelyek mind egy vállalkozás, cég működését, hatékonyságát és egyéb szempontokat hivatottak megmutatni. Ilyenek például a jövedelmezőségi és megtérülési mutatók vagy a működési és hatékonysági mutatók. A tőkeszerkezeti és eladósodottsági mutatók értelemszerűen a nevükben szereplő jellemzőket hivatottak kimutatni.

Minden mutató kapcsán levonhatjuk a megfelelő következtetést, melyek lehetnek a teljesség igénye nélkül a következők:

  • Likviditási problémákat mutat, ha a forgóeszköz fedezeti mutató alacsony.
  • Ha magas az adósság ráta, akkor egy cég veszélybe kerülhet, amennyiben alacsony bevételi időszakot él át.
  • Eszközmegtérülési mutatóval lehet mérni, hogy a tárgyévi adózott eredményből az eszközök mekkora hányada térül meg.

 

Ha a mutatók elemzése pénzügyi problémákat tárt fel, keresse cégünket, vegye igénybe szolgáltatásainkat, hogy Ön is sikeres és elégedett céget tudhasson magáénak.

További cikkek

Az űrlap kitöltésével semmilyen kötelezetességet nem vállal.

INGYENES REGISZTRÁCIÓ

Váltsa porosodó számláit akár még aznap készpénzre!

TOVÁBBI TEENDŐI

Töltse ki ezt az űrlapot!

Kérljük az adatait minél pontosabban adja meg, hiszen ezeken az elérhetőségeken értesítjük majd a faktoringhoz szükséges következő lépésekről!

Töltse fel a szükséges dokumentumokat!

Egyszerű és igényes felhasználói felületünk akár a telefonjáról is játszva végigvezeti majd az eddig száraz adminisztrációs folyamaton.

Kezdje faktoráltatni a számláit!

Ha megfelelően töltötte fel a dokumentumokat és mindent rendben találunk, folyósítjuk az ön által faktorálandó számlákat (ezt valós időben követheted)!

BÁV Faktor Favicon

A BÁV Faktor Zrt. a legnagyobb hazai bankfüggetlen faktorcég. Nálunk a lehető leggyorsabban és legegyszerűbben megoldhatja vállalkozása finanszírozását.

Kapcsolat

90%

Ellenőrizze és szűrje ki a kockázatos partnereket

A lenti űrlapon adja meg a keresztnevét és az e-mail címét, majd pipálja be a dobozt és perceken belül Önnél is lesz a csekklista. Ilyen egyszerű!