A faktoring jellemzői

A faktoring jellemzői

A faktoring jellemzői közül szinte kizárólag pozitív dolgokat tudunk kiemelni. Elvégre egy olyan megoldásról van szó, amely valamennyi érintett félnek előnyös lehet. Hiszen hatékony megoldást kínál a kedvezőtlen financiális helyzetben lévő vállalkozás számára, miközben a faktorcég is a pénzénél lesz.

Ráadásul a szolgáltatást igénybe vevő vállalkozás el tudja kerülni azt a kockázatot, hogy egy banki hitel felvételével növelje eladósodottságát ,.emellett fedezet nélkül is hozzá tud jutni a működéshez és növekedéshez szükséges pénzösszeghez.

A faktoring jellemzőivel tehát érdemes tisztában lennie valamennyi döntéshozónak. Így, ha a cég bármely oknál fogva pénzügyi nehézségekkel szembesül, akkor kéznél lesz a megoldás.

 

A faktoring gyakorlati jellemzői

A faktoring meghatározását tekintve követelés engedményezést, követelés vásárlást jelent. . Az egyik fél a faktorcég, a másik pedig az árut vagy szolgáltatást halasztott fizetéssel értékesítő társaság. Utóbbi számára nehézségeket okozhat a növekedés fenntartásában, illetve a normál működést illetően is, ha ezen halasztott fizetésű számlák kiegyenlítése nem történik meg időben.

A faktor cég ezen kintlévőségek megvásárlásával nyújthat segítséget. A folyamat első lépéseként a kintlévő számlák, illetve a velük kapcsolatos ügyfelek átvilágítása történik meg. Amennyiben a vizsgálat pozitív eredménnyel zárul, és a faktor biztosítékot lát a későbbi befizetésekre, létrejöhet a két fél között a megállapodás.

Ennek keretei között a szolgáltatást igénybevevő vállalkozás mindössze néhány napon belül hozzá is juthat a számlák értékének 80-90%-ához. Ezzel rendezni tudja az esetleges tartozásokat, és stabilizálni tudja a működést.

A faktoring tehát alapvetően egyszerű adás-vételi folyamat két fél részvételével. Nem igényel bonyolult átvilágítást, és alapvetően rövid időn belül megoldást kínál.

 

A faktoring jellemzői hosszabb távon

Láthatjuk tehát, hogy a faktoring segítséget jelenthet a bajba jutott vállalkozások számára. Ettől függetlenül nem csak eseti jelleggel érdemes rá gondolni.

A faktorálás lényege ugyanis épp a folyamatosság. Pontosan ezzel lehet ugyanis azt elérni, hogy a likviditási helyzet a leginkább optimális legyen. Ennek megfelelően nagyon is bevett gyakorlat, hogy a faktorcég, illetve a szolgáltatást igénybe vevő vállalkozás között hosszabb távra szóló keretszerződés jön létre.

A folyamatos együttműködés kellő biztonságot ad mindkét félnek, ami megadja a szükséges alapot a tartós növekedéshez és fejlődéshez.

 

Faktoring a BÁV Faktor segítségével

Cégünk valamennyi munkatársa azon dolgozik, hogy a szakértelmüket és tapasztalatukat felhasználva hatékony segítséget nyújtsanak a javítva ezzel a cégek likviditási helyzetét.

Az általunk kínált szolgáltatás mindkét fél számára előnyös, átlátható és bevált megállapodás. Hosszabb távon gondolkodva megalapozhatja a stabil működést és a tartós növekedést .

Amennyiben akár a faktoring szolgáltatás, akár bármilyen más téma kapcsán kérdése merülne fel, az elérhetőségeink bármelyikén szívesen állunk rendelkezésére.

További cikkek

Az űrlap kitöltésével semmilyen kötelezetességet nem vállal.

INGYENES REGISZTRÁCIÓ

Váltsa porosodó számláit akár még aznap készpénzre!

TOVÁBBI TEENDŐI

Töltse ki ezt az űrlapot!

Kérljük az adatait minél pontosabban adja meg, hiszen ezeken az elérhetőségeken értesítjük majd a faktoringhoz szükséges következő lépésekről!

Töltse fel a szükséges dokumentumokat!

Egyszerű és igényes felhasználói felületünk akár a telefonjáról is játszva végigvezeti majd az eddig száraz adminisztrációs folyamaton.

Kezdje faktoráltatni a számláit!

Ha megfelelően töltötte fel a dokumentumokat és mindent rendben találunk, folyósítjuk az ön által faktorálandó számlákat (ezt valós időben követheted)!

BÁV Faktor Favicon

A BÁV Faktor Zrt. a legnagyobb hazai bankfüggetlen faktorcég. Nálunk a lehető leggyorsabban és legegyszerűbben megoldhatja vállalkozása finanszírozását.

Kapcsolat

90%

Ellenőrizze és szűrje ki a kockázatos partnereket

A lenti űrlapon adja meg a keresztnevét és az e-mail címét, majd pipálja be a dobozt és perceken belül Önnél is lesz a csekklista. Ilyen egyszerű!