Faktoring 24h, avagy mentőöv a likviditási nehézségekkel küzdő cégeknek

Faktoring 24h, avagy mentőöv a likviditási nehézségekkel küzdő cégeknek

Pénzhez jutás akár 24 órán belül, hogy a vállalkozásunk financiális gondjai megoldódjanak? Igen, pontosan ezt kínálja a faktoring 24h. Ezáltal a nyitott számlák értékének késve történő beérkezése miatt nem fog leállni a termelés, továbbra is szolgáltathatunk, vagyis a cégünk működése nem kerül veszélybe.

Cikkünkben ismertetjük a faktoring 24h működését, bemutatjuk a megvalósulásához elengedhetetlennek számító tényezőket, egyúttal a hosszabb időtávban megvalósuló stabilabb pénzügyi helyzet megteremtéséhez is adunk javaslatot.

 

Mit takar pontosan a faktoring 24h szolgáltatás?

Forrás biztosítását a likviditási problémákkal küzdő vállalkozásoknak, méghozzá egyetlen nap leforgása alatt. Miként sodródhat egy cég annyira nehéz helyzetbe, hogy ennyire sürgős legyen számára az átutalás?

Amennyiben a költségvetés nem biztosít elegendő mozgásteret, akkor egy-egy időre be nem fizetett nagyobb értékű számla miatti hiány is okozhat komolyabb fennakadásokat a működésben. Ha a termékek előállítása vagy a szolgáltatások teljesítése a késve fizetések miatt csúszik, az könnyen negatív spirálba sodorhatja a bajba jutott vállalatot.

A banki hitellel járó hosszadalmas adminisztráció és az elhúzódó átutalás ilyenkor már nem segít, ennél gyorsabb megoldásra van szükség. A kintlévőségek értékesítésével, vagyis a faktorálással járó egyszerűsített ügymenet jelentheti a mentőövet, amivel ismét visszaállhat a normál működés.

 

Milyen feltételeknek kell teljesülni a faktoring 24h sikeres megvalósulásához?

A faktoring megállapodás létrejöttéhez mindenképpen szükség van egy előzetes átvilágításra. Ennek keretei között nem a szerződés alanyára, hanem a nyitott számlákat megfizető félre, vevőre- irányul a vizsgálat. A faktorcég a kintlévőségek megvásárlását tervezi, ezért érthető okokból meg akar győződni a vevők fizetőképességéről.

A faktoring 24h keretei között megvalósuló egyetlen napon belül történő utalás létrejöttéhez arra van szükség, hogy ez a lépés minél kevesebb időt vegyen igénybe. Célszerű tehát felvenni a kapcsolatot a faktorcéggel és szerződéskötést követően előkészíteni a szóban forgó számlákat, kérésre pedig a faktorcég rendelkezésére bocsátani őket.

A legegyszerűbb módot ehhez a lépéshez az internet kínálja. Akár feltöltéssel, akár e-mail formátumban küldjük át a számlákat, másodperceken belül hozzáférhetővé válnak. Pozitív eredmény esetén, valamint a szükséges dokumentumok átküldése után minden akadály elhárulhat a folyósítás elől. Így 24 órán belül a számlánkon is lehet a szükséges pénzösszeg.

 

Tűzoltás helyett stabil pénzügyi helyzet hosszabb távon is

A fentiekből is kiolvasható, hogy a faktorálás gyors és hatékony megoldást kínál a cégünk likviditási problémáira. Érdemes azonban nemcsak eseti jelleggel, amolyan vészhelyzetek idején alkalmazható opcióként gondolni rá.

Merthogy a faktorcéggel hosszabb távú együttműködés kialakítására is lehetőség van. Így röviddel a számláink kiállítását követően is forráshoz juthatunk, vagyis nem kell folyton várnunk a kifizetésig. Ezáltal stabilabb financiális alapokra helyezhetjük a vállalkozásunk működését, lehetőséget teremtve a tartós növekedésre.

Amennyiben a faktoring vagy egyéb témakör kapcsán kérdése lenne, megadott elérhetőségeinken szívesen állunk rendelkezésére.

További cikkek

Az űrlap kitöltésével semmilyen kötelezetességet nem vállal.

INGYENES REGISZTRÁCIÓ

Váltsa porosodó számláit akár még aznap készpénzre!

TOVÁBBI TEENDŐI

Töltse ki ezt az űrlapot!

Kérljük az adatait minél pontosabban adja meg, hiszen ezeken az elérhetőségeken értesítjük majd a faktoringhoz szükséges következő lépésekről!

Töltse fel a szükséges dokumentumokat!

Egyszerű és igényes felhasználói felületünk akár a telefonjáról is játszva végigvezeti majd az eddig száraz adminisztrációs folyamaton.

Kezdje faktoráltatni a számláit!

Ha megfelelően töltötte fel a dokumentumokat és mindent rendben találunk, folyósítjuk az ön által faktorálandó számlákat (ezt valós időben követheted)!

BÁV Faktor Favicon

A BÁV Faktor Zrt. a legnagyobb hazai bankfüggetlen faktorcég. Nálunk a lehető leggyorsabban és legegyszerűbben megoldhatja vállalkozása finanszírozását.

Kapcsolat

90%

Ellenőrizze és szűrje ki a kockázatos partnereket

A lenti űrlapon adja meg a keresztnevét és az e-mail címét, majd pipálja be a dobozt és perceken belül Önnél is lesz a csekklista. Ilyen egyszerű!