Faktoring 24h, avagy mentőöv a likviditási nehézségekkel küzdő cégeknek

Pénzhez jutás akár 24 órán belül, hogy a vállalkozásunk financiális gondjai megoldódjanak? Igen, pontosan ezt kínálja a faktoring 24h. Ezáltal a nyitott számlák értékének késve történő beérkezése miatt nem fog leállni a termelés, továbbra is szolgáltathatunk, vagyis a cégünk működése nem kerül veszélybe.

Cikkünkben ismertetjük a faktoring 24h működését, bemutatjuk a megvalósulásához elengedhetetlennek számító tényezőket, egyúttal a hosszabb időtávban megvalósuló stabilabb pénzügyi helyzet megteremtéséhez is adunk javaslatot.

 

Mit takar pontosan a faktoring 24h szolgáltatás?

Forrás biztosítását a likviditási problémákkal küzdő vállalkozásoknak, méghozzá egyetlen nap leforgása alatt. Miként sodródhat egy cég annyira nehéz helyzetbe, hogy ennyire sürgős legyen számára az átutalás?

Amennyiben a költségvetés nem biztosít elegendő mozgásteret, akkor egy-egy időre be nem fizetett nagyobb értékű számla miatti hiány is okozhat komolyabb fennakadásokat a működésben. Ha a termékek előállítása vagy a szolgáltatások teljesítése a késve fizetések miatt csúszik, az könnyen negatív spirálba sodorhatja a bajba jutott vállalatot.

A banki hitellel járó hosszadalmas adminisztráció és az elhúzódó átutalás ilyenkor már nem segít, ennél gyorsabb megoldásra van szükség. A kintlévőségek értékesítésével, vagyis a faktorálással járó egyszerűsített ügymenet jelentheti a mentőövet, amivel ismét visszaállhat a normál működés.

 

Milyen feltételeknek kell teljesülni a faktoring 24h sikeres megvalósulásához?

A faktoring megállapodás létrejöttéhez mindenképpen szükség van egy előzetes átvilágításra. Ennek keretei között nem a szerződés alanyára, hanem a nyitott számlákat megfizető félre, vevőre- irányul a vizsgálat. A faktorcég a kintlévőségek megvásárlását tervezi, ezért érthető okokból meg akar győződni a vevők fizetőképességéről.

A faktoring 24h keretei között megvalósuló egyetlen napon belül történő utalás létrejöttéhez arra van szükség, hogy ez a lépés minél kevesebb időt vegyen igénybe. Célszerű tehát felvenni a kapcsolatot a faktorcéggel és szerződéskötést követően előkészíteni a szóban forgó számlákat, kérésre pedig a faktorcég rendelkezésére bocsátani őket.

A legegyszerűbb módot ehhez a lépéshez az internet kínálja. Akár feltöltéssel, akár e-mail formátumban küldjük át a számlákat, másodperceken belül hozzáférhetővé válnak. Pozitív eredmény esetén, valamint a szükséges dokumentumok átküldése után minden akadály elhárulhat a folyósítás elől. Így 24 órán belül a számlánkon is lehet a szükséges pénzösszeg.

 

Tűzoltás helyett stabil pénzügyi helyzet hosszabb távon is

A fentiekből is kiolvasható, hogy a faktorálás gyors és hatékony megoldást kínál a cégünk likviditási problémáira. Érdemes azonban nemcsak eseti jelleggel, amolyan vészhelyzetek idején alkalmazható opcióként gondolni rá.

Merthogy a faktorcéggel hosszabb távú együttműködés kialakítására is lehetőség van. Így röviddel a számláink kiállítását követően is forráshoz juthatunk, vagyis nem kell folyton várnunk a kifizetésig. Ezáltal stabilabb financiális alapokra helyezhetjük a vállalkozásunk működését, lehetőséget teremtve a tartós növekedésre.

Amennyiben a faktoring vagy egyéb témakör kapcsán kérdése lenne, megadott elérhetőségeinken szívesen állunk rendelkezésére.

Kérjen árajánlatot még ma!